Back to All Events

Lucia - morgenkonsert i Uranienborg kirke

  • Uranienborg kirke 15 Holtegata Oslo, Oslo, 0259 Norge (map)

Sang for Malala

Når natten senker seg over hus og låve, bygård og boligblokk, er det godt med et lyspunkt i mørket: stemningsfull sang i adventstiden. Også i år, som i de siste 10 årene, inviterer vi til vår tradisjonelle morgenkonsert på Luciadagen, 13.desember. Som tidligere år får vi med oss aspirantene til Det Norske Jentekor på sangen, og som tidligere år går overskuddet fra konsertinntektene uavkortet til et veldedig formål. Kvinnesaken har alltid stått sentralt hos KSS. I år ønsker vi å bidra til en mindre, uavhengig organisasjon som retter sin virksomhet mot kvinner: Malala Fund.

Malala Fund ble opprettet i samarbeid med Malala Yousafzai, jenta som i 2012 ble skutt på en skolebuss i Pakistan for å ha talt Taliban midt imot angående jenters rett til utdanning. Organisasjonens hovedmål er å sikre alle jenter 12 års gratis skolegang av god kvalitet, under trygge forhold. Ved å utnytte sitt potensiale vil jentene styrke sin posisjon og bidra til forandring i sine lokalsamfunn og i verden forøvrig. Malala Fund investerer både i lokale skoler og lokalt engasjement, samtidig som de henvender seg til verdens regjeringer om å satse på og beskytte jenters rett til utdanning. Særlig fokuseres det på land som er rammet av konflikt.

I tråd med Santa Lucias gaver til mennesker mindre heldig stilt, ønsker vi i Kvindelige Studenters Sangforening å bidra til kvinner som ikke har de samme mulighetene til utdanning som vi som kvinner i Norge har. Vi inviterer til en stemningsfull adventsmorgen, med sang og lussekatter mens Oslo våkner rundt oss, og håper på en fullsatt Uranienborg kirke når vi synger for adventstiden – og for å bidra til å styrke kvinners posisjon, og rett til utdanning. Velkommen!

Later Event: December 15
Julekonsert i Uranienborg kirke