KSS I DAG

KSS er et aktivt kor som både arrangerer konserter, drar på spennende korturer og deltar på konkurranse. Her finnes et utdrag av våre prosjekter og utmerkelser, samt hvem som sitter i styret. 

 
 
KSS_i_dag.jpg

prosjekter

Amerikaturné 2018: For 70 år siden seilte KSS over Atlanterhavet på en tre måneder lang turné i USA. I mars legger vi ut på samme reise for å gå i våre sangersøstres fotspor fra 1948. Nå, som da, ønsker vi å besøke andre studentkor, holde konsert for og med dem, og slik skape nye bekjentskap gjennom sangen. Vi tar med oss et variert repertoar. Vi synger norsk folkemusikk i ny og gammel drakt, blant annet et utvalg av stykker komponert av Grieg og brudemarsjer fra det majestetiske og værbitte Nord-Norge. I tillegg synger vi et nyskrevet repertoar, med flotte harmonier og spennende dissonanser.

Mozarts Requiem med DnS i oktober 2018. 

Konkurranser 2019. 

 


Styret 

President: Anna-Julia Granberg

Visepresident: Eva Bjørnerås

Sekretær: Mette Østby Kamperhaug

Markedssjef: Ingrid Strand Amundsen

Programrådsleder: Sofie Hoff Jørgensen

Økonomisjef: Elisabeth Lindberg

Konsertprodusent: Astrid Willumsen

Anna_Julia.jpg

 Foto: Øyvind Syljuåsen

Foto: Øyvind Syljuåsen

utmerkelser

Høsten 2017 deltok Kvindelige Studenters Sangforening i korkonkurranse arrangert av European Grand Prix for Choral Singing i Tolosa, Spania. Koret oppnådde svært gode resultater, med andreplass i kategorien Folklore, samt fjerdeplass i Polyfoni. 
Fra høsten 2015 er koret ranket som verdens beste kvinnekor på Interkulturs offisielle verdensranking. I tillegg er koret ranket på 3. plass i den prestisjetunge klassen for folklore. På listen over topp 1000 kor i verden (uansett klasse) er vi for tiden ranket på en 17. plass og er dermed det norske koret som ligger høyest på rankinglisten. Disse plasseringene er oppnådd etter korets resultater i European Choir Games og Grand Prix of Nations som fant sted i Magdeburg, Tyskland sommeren 2015.