KSS I DAG

KSS er et aktivt kor som både arrangerer konserter, drar på spennende korturer og deltar på konkurranse. Her finnes et utdrag av våre prosjekter og utmerkelser, samt hvem som sitter i styret. 

 
 
KSS_i_dag.jpg

prosjekter

2019:

I mai er vi invitert til å delta i konkurransen Fleischmann International Trophy Competition, under Cork International Choral Festival i Irland.

I august deltar vi under Grand Prix of Nations/European Choir Games i Göteborg, i regi av organisasjonen Interkultur

2018:

Amerikaturné: For 70 år siden - i 1948 - seilte KSS over Atlanterhavet på en tre måneder lang turné i USA. I påsken 2018 dro vi igjen til USA for å gå i våre sangersøstres fotspor. Vi startet i Minneapolis og dro videre til Des Moines (Iowa), Olathe (Kansas) og Chicago, før vi avsluttet med konsert i Sjømannskirken i New York.

Vi lanserte platen “Som den gylne sol frembryter”

I oktober fremførte vi Mozarts Requiem sammen med Den norske Studentersangforening 


Styret 

President: Anna-Julia Granberg

Visepresident: Mia-Elise Granlund

Sekretær: Mette Østby Kamperhaug

Markedssjef: Ingrid Tande Ditlefsen

Programrådsleder: Freja Karoline Kristoffersen

Økonomisjef: Elisabeth Lindberg

Konsertprodusent: Astrid Willumsen

Styret 2019.jpg

Foto: Øyvind Syljuåsen

Foto: Øyvind Syljuåsen

utmerkelser

Høsten 2017 deltok Kvindelige Studenters Sangforening i korkonkurranse arrangert av European Grand Prix for Choral Singing i Tolosa, Spania. Koret oppnådde svært gode resultater, med andreplass i kategorien Folklore, samt fjerdeplass i Polyfoni. 
Fra høsten 2015 er koret ranket som verdens beste kvinnekor på Interkulturs offisielle verdensranking. I tillegg er koret ranket på 3. plass i den prestisjetunge klassen for folklore. På listen over topp 1000 kor i verden (uansett klasse) er vi for tiden ranket på en 17. plass og er dermed det norske koret som ligger høyest på rankinglisten. Disse plasseringene er oppnådd etter korets resultater i European Choir Games og Grand Prix of Nations som fant sted i Magdeburg, Tyskland sommeren 2015.