KSS i dag

 

KSS er et aktivt kor som både arrangerer konserter, drar på korturer og deltar på konkurranser i inn- og utland.

Under presenteres et utdrag av våre prosjekter og utmerkelser de siste årene, samt det nåværende styret. 

 
 

Prosjekter

2019

April:

7. april stod vi på scenen i den norske finalen av Eurovision Choir of the year på NRK! I denne finalen møtte vi disse dyktige korene: Volve Vokal, Defrost Youth Choir og Kammerkoret Aurum. Vi gratulerer vinnerne denne kvelden, Volve Vokal, som er de som skal representere Norge i den europeiske finalen i Gøteborg 3. august 2019.

30. april kl 20:00 holdt vi en gratis minikonsert og generalprøve i Georg Sverdrups Hus før vår avreise til konkurransen i Cork i Irland.

Mai:

1.–6. mai var vi i Irland og deltok på Cork International Choir Festival, ved å synge mange konserter, og ikke minst, delta i konkurransen Fleischmann International Trophy Competition. I en konkurranse med svært høyt nivå og utrolig jevne poengskårer er vi veldig glade for å ha vunnet 3. plassen!

17. mai sang vi tradisjonen tro ved kransenedleggelse ved Camilla Colletts statue i Slottsparken kl 08:00 og ved Seremonien ved Christian Frederik statuen på Eidsvolls plass foran Stortinget kl 09:00. Mellom dette sang vi også på et arrangement for studenter i regi av SiO!

juni:

11. juni holdt vi Sommerkonsert på Nasjonalbiblioteket kl 18:00 før sommerferien kan begynne. Her vil vi blant annet synge gjennom repertoaret som vi skal ta med oss på konkurransen i august. Hjertelig velkommen!

August:

3.-6.august deltok vi i Grand Prix of Nations under European Choir Games i Göteborg. Konkurransen er i regi av organisasjonen Interkultur. Nivået var høyt og vi er derfor meget stolte over å ha vunnet begge klasser vi deltok i - Adult choir og Folklore! Resutatet gjør at vi beholder plassering som verdens beste kvinnekor på Interkulturs rangering.

September:

Vi drar på en liten østlandsturné og avholder konserter i Gjøvik kirke og Hamar domkirke. For mer info, se konsertkalenderen.

Desember:

Vi arrangerer luciakonsert og to julekonserter i desember. For info, se konsertkalenderen.

2018

Amerikaturné: For 70 år siden - i 1948 - seilte KSS over Atlanterhavet på en tre måneder lang turné i USA. I påsken 2018 dro vi igjen til USA for å gå i våre sangersøstres fotspor. Vi startet i Minneapolis og dro videre til Des Moines (Iowa), Olathe (Kansas) og Chicago, før vi avsluttet med konsert i Sjømannskirken i New York.

Vi lanserte platen “Som den gylne sol frembryter”.

I oktober fremførte vi Mozarts Requiem sammen med Den norske Studentersangforening.

VI holdt også vår tradisjonsrike julekonsert, samt Lucia-konsert hvor inntektene går til et veldedig formål, dette året organisasjonen Zulufadder.  

 

Foto: Øyvind Syljuåsen

Foto: Øyvind Syljuåsen

Utmerkelser

Høsten 2017 deltok Kvindelige Studenters Sangforening i korkonkurranse arrangert av European Grand Prix for Choral Singing i Tolosa, Spania. Koret oppnådde svært gode resultater, med andreplass i kategorien Folklore, samt fjerdeplass i Polyfoni. 

Fra høsten 2015 er koret ranket som verdens beste kvinnekor på Interkulturs offisielle verdensranking. I tillegg er koret ranket på 3. plass i den prestisjetunge klassen for folklore. På listen over topp 1000 kor i verden (uansett klasse) er vi for tiden ranket på en 19. plass og er dermed det norske koret som ligger høyest på rankinglisten. Disse plasseringene er oppnådd etter korets resultater i European Choir Games og Grand Prix of Nations som fant sted i Magdeburg, Tyskland sommeren 2015.

 

 

Styret 

President: Anna-Julia Granberg

Visepresident: Mia-Elise Granlund

Sekretær: Mette Østby Kamperhaug

Markedssjef: Ingrid Tande Ditlefsen

Programrådsleder: Freja Karoline Kristoffersen

Økonomisjef: Elisabeth Lindberg

Konsertprodusent: Astrid Willumsen

Styret 2019.jpg