Om KSS

Foto: Anna-Julia Granberg / BLUNDERBUSS

Foto: Anna-Julia Granberg / BLUNDERBUSS

Kvindelige Studenters Sangforening (KSS) ble stiftet i 1895, og er det offisielle kvinnekoret ved Universitetet i Oslo. Som verdens eldste akademiske kvinnekor, kan KSS se tilbake på en lang og innholdsrik historie. Koret har spilt en viktig rolle både for universitetet og for kvinnesaken, samtidig som det har hevdet sin plass i musikkhistorien med sine musikalske prestasjoner og uroppføringer av verk for kvinnekor. Ved siden av å være et ambisiøst kor med høyt musikalsk nivå, har KSS vært en viktig del av livene til sangersøstre som har tatt del i det musikalske fellesskapet gjennom årene.

 

 
Kvindelige Studenters sangforening 2017.jpg

KSS i dag

Dagens kor er preget av et svært høyt musikalsk nivå. Dette ble senest bekreftet da koret vant Grand Prix of Nations i både Folklore og Voksenkor under European Choir Games i Gøteborg, august, 2019. Også i 2017 demonstrerte koret et høyt nivå under konkurransen arrangert av European Grand Prix for Choral Singing i Tolosa, Spania. Koret fikk der andreplass i klassen Folklore og fjerdeplass i Polyfoni. KSS deltok også i konkurransen European Choir Games and Grand Prix Nations i Tyskland i 2015, der koret gikk av med seier både i den prestisjetunge folkloreklassen og klassen for blandede-, manns- og kvinnekor med noen av konkurransens høyeste poengsummer. Prestasjonene under konkurransen har ført til at KSS i 2015 ble rangert som verdens beste kvinnekor på Interkulturs verdensranking for kor, en plassering koret fortsatt holder i dag (2019). 

Mer
KSS_historie.jpg

Historie

Kvindelige Studenters Sangforening (KSS) er et over hundre år gammelt kor som kan se tilbake på en lang og innholdsrik historie. Som verdens eldste akademiske kvinnekor har KSS spilt en viktig rolle, både for universitetet og for kvinnesaken, samtidig som koret har hevdet sin plass i musikkhistorien med sine musikalske prestasjoner og uroppføringer. Sist men ikke minst har KSS vært en sentral del i livene til hundrevis av sangsøstre som gjennom årene har deltatt i dette flotte musikalske fellesskapet.

Mer